-         Г-н Марев, какво е за Вас мача Черно море

...
-         Г-н Марев, какво е за Вас мача Черно море
Коментари Харесай

Тодор Марев пред Efirbet: Очаквам Черно море да спечели битката за Варна


-         Г-н Марев, какво е за Вас мача Черно море – Спартак?
-         За мен това е третото огромно дерби у нас, което доста постоянно се е превръщало във футболен празник за Варна и е чест за всеки футболист да вземе присъединяване в него.
 
-         Тези срещи се играеха пред повече от 35 000 фенове на „ Юрий Гагарин “, а в събота ще има малко над 6000. Как бихте коментирали този факт?
 
-         Вижте, в този момент времената са други и с придвижване на технологиите светът стана по-различен и предлага повече изкушения и занимания за младите. Така че не трябва да вършим параленост сред предишното и действителността. Важно е това дерби отсега нататък да се играе постоянно и съм уверен, че двата стадиона ще са цялостни, до каква степен разрешава техният потенциал.
 
-         Как се мотивирахте за дербито?
 
-         Преди всичко се стараех да остана спокоен и да бъда убеден, че както постоянно мога да дам най-хубавото от себе си и да съм потребен на своя отбор. Защото от футболна позиция това е просто един мач сред два тима и нищо повече. Не е мач на живот и гибел, нито футболът ще свърши за даден състезател, в случай че резултатът не е в интерес на неговия отбор.
 
-         Но няма да отречете, че победа в борбата за Варна постоянно е специфична?
 
-         Това е правилно, защото в случай че си спечелил, по-късно месеци наред изпитваш едно прелестно възприятие, когато вървиш по улиците в града и те стопират почитатели.
 
-         Кои победи над Спартак помните?
 
-         Постигнал съм задоволително такива с Черно море, само че две от тях в никакъв случай няма да не помни. Първата е, когато Левски беше изпратил свои нападатели в Спартак в лицето на Георги Цветков-Цупата и Емил Спасов. Но все пак ги победихме с 2:1 след голове на Иван Андреев – Мирона, и на Дамян Георгиев - Чудото, лека му пръст. Години по-късно пък спечелихме с 3:0, откакто още до 9-ата минута водехме с 2:0 с попадения на Огнян Радев и Никола Спасов, Бог да го елементарни. В 52-рата минута аз оформих класиката след прелестен пас на Кольо Спасов.
-         Как приемахте загубите от „ соколите “?
 
-         Загубите са част от кариерата на един професионален футболист. С играчите на Спартак ние бяхме врагове единствено за 90 минути, защото в живота се уважавахме и множеството бяхме другари. След загуба в този мач всеки нямаше самообладание да пристигна другия подобен, с цел да вземе реванш.
 
-         Има ли любимец в идното дерби?
 
-         Фаворитът в тези срещи е единствено на книга и постоянно сме ставали очевидци по какъв начин тимът, който не е в по-добро положение, ги печели. Но в този момент мощно се надявам, че няма да се случи това и Черно море ще вземе своето.
 
-         Защо смятате по този начин?
 
-         Защото като отборна игра Черно море се оправя по-добре, а също така разполага и с по-добри индивидуалисти. Това би трябвало да наклони везните към него, даже и да премине през комплицирани моменти.
 
-         Опитът и качествата на Илиан Илиев дават ли в допълнение преимущество на Черно море?
 
-         Разбира се. Той е един от най-хубавите треньори у нас, да не кажа и освен това. Ако на „ Тича “ бяха останали Родриго, Леандро и Сердюк, на доста тимове у нас щяха да им се изправят косите. Но и в този момент обаче Черно море си остава фактор в шампионата и се бори за колкото се може по-високо класиране.
 
-         Какво мислите за Спартак?
 
-         След като се завърна при майсторите, очевидно не бе квалифициран да бъде на равнището на тази група и потегли мъчно. Но последователно виждам, че Спартак стабилизира своята игра и считам, че вторият полусезон ще бъде по-успешен за него.
 
-         Възможно ли е да се получи футболен театър в дербито?
 
-         И в двата тима има стойностни реализатори, което допуска, че могат да основат страсти на публиката с осъществявания и комбинации. Но отчитайки, че трите точки са жизненоважни за двата съперника на този стадий, няма да се изненадам, в случай че с държанието си демонстрират, че играят за резултат и това се отрази върху качеството на играта.
 
-         За първи път в борбата за Варна ще вземат участие толкоз доста чужденци и това за тях ще е дебют в подобен мач. Вашите упования от тях?
-         Чужденците ще подходят професионално и без непотребни страсти, само че считам, че няма да одобряват крайния резултат като българските играчи, тъй като не са наясно какво значи да те боли, когато паднеш в такова дерби. За чужденците това е по-скоро един мач, защото те не са толкоз вътре в нещата. Те имат друга философия, вживяват се по-малко и за тях мачът е като другите – работа, която правят.
-         Ваши ученици ще бъдат противници в събота. Как ще се показват?
 
-         Иван Дичевски и Виктор Попов се развиха пред очите ми в школата на Черно море и поради безспорните им качества, аз бях уверен, че ще играят огромен футбол. Виктор се разви по-бързо и към този момент стигна до националния. Докато Иван минава през тежки моменти в Спартак, макар че пази постоянно, защото тимът като цяло изпитва компликации с адапатирането си към елита. Мисля обаче, че в дербито Иван и Виктор ще бъдат измежду най-хубавите в тимовете си.
 
-         Г-н Марев, Вашето обръщение за мача на стадион „ Спартак “?
 
-         Бих поискал на двата противника да дадат максимума от себе си и дано който е по-добър, да завоюва. Но огромният победител за мен би трябвало да е фейърплеят. Както на терена, по този начин и по трибуните. Играчи и почитатели да показват взаимно почитание и приемливост, и никога да не се стига до ексцесии от рода на тези преди дербито на дублиращите отбори на клубовете преди към месец или сходни.
 
-         Как се печели сходно дерби?
 
-         Печели се с всички футболни съставни елементи, както и с хъс, треньорски умения и вярна конфигурация. Трябва да имаш също душeвност и убеденост да издържиш на напрежението от самото начало и да сведеш до най-малко непредизвиканите неточности.

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР